Home > Analys: Svaghet i ABB.

Analys: Svaghet i ABB.

ABB aktien har bildat en vändnings-candlestick efter ett test genom tidigare topp, vilket öppnar upp för nedgång mot stödet runt 188kr.

ABB aktien stigande huvudtrend har de senaste två åren övergått till ett sidledes handelsintervall mellan 182 och 228kr.

I början av året var aktien uppe och testade toppen runt 223kr från mitten av 2017 vilket resulterade en marginell forcering, för att därefter falla tillbaka kraftigt mot intervallbotten där en köprespons uppvisats.

Aktien står nu återigen inför ett likartat läge då svaghet uppvisats efter ett test av maj toppen.

Likt tidigare uppvisade aktien en marginell forcering men har nu fallit tillbaka under utbrottsnivån vilket omkullkastar den tidigare köpkraften och öppnar upp för nedgång understödd av utbrottshandlare med förlust positioner.

Vi rekommenderar en blankningsposition då en vändnings-candlestick bildats och volymen varit tilltagande i rekylfasen. En idealisk ingångsnivå är ett återtest av 216kr inför en rörelse ned mot intervallbotten. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning ovanför 222kr.

Skulle aktien mot förmodan visa styrka är det först vid en signifikant passering av 230kr under tilltagande omsättning som aktien blir långsiktigt intressant.

ABB
Entré s’lj 205kr Ticker ABB
Målkurs 187kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 222kr P/E 24
Senaste 211.10kr Direkt avk. 3.3%

Den mellan långa trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande.

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto