Home > Analys: Svaghets signaler i Assa Abloy.

Analys: Svaghets signaler i Assa Abloy.

Assa Abloy har efter en utlöst köpsignal visat svaghet genom att falla tillbaka under utbrottsnivån efter ett test av all time highs. Den tidigare köpsignalen anses vara falsk till motsatsen bevisats.  

Assa Abloy aktiens långsiktigt stigande trend visade ett abrupt slut i köp kraften under april 2015 i samband med att aktien handlades på en sträckt nivå i jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor. Detta ledde till en behövlig trendjustering i form av ett sidledes handelsintervall under en längre tid. Den sidåtgående rörelsen neutraliserade det tidigare överköpta läget samtidigt som en kraftansamlingsfas inleddes inför nya uppgångar.

Förutsättningarna var därmed goda att ett utbrott på ovansidan skulle leda till en bestående rörelse på ovansidan.

Aktien har uppvisat det omvända då uppgången är marginella 6.50kr och tydligt avvisat tidigare toppnotering, genom att stänga under utbrottsnivån två veckor i följd.

Den tidigare köpsignalen får därmed anses vara falsk så länge som aktien handlas under 191kr. Det är troligt med åtföljande nedgång mot 172kr i första hand, följt av kanalgolvet runt 155kr i andra hand.

Assa Abloy
Entré sälj På en gång Ticker ASSA B/td>
Målkurs 172kr Marknad OMXS Large Cap
P/E 25.8
Senaste 182.30kr Direkt avk. 1.5%

Vi rekommenderar att man kliver av långa innehav då risken är förhöjd för starten av en nedgångsfas framöver.

Skulle aktien mot förmodan visa styrketecken genom att återigen ta sig ovanför 183kr är det först vid vidare uppgångs genom 191kr som den tidigare köpsignalen återaktiveras. Detta anses i dagsläget vara mindre sannolikt.

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde är stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ASSA B.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto