Home > Analys: Svaghetssignaler i Axfood.

Analys: Svaghetssignaler i Axfood.

On Balance Volume indikatorn har övergått till en fallande trend samtidigt som Axfood aktien brutit stödet vid 472 kr, vilket indikerar svaghet och ökar oddsen för en nedgång mot MA 200 runt 408 kr.

Axfood aktien långsiktigt stigande trend riskerar att vara över då aktien på senare tid visat svaghets signaler i form av ”three little indians” formationen som ofta indikerar en trendvändning.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

OBV indikatorn har sedan slutet av januari vänt till fallande och brutit igenom tidigare bottnar vilket ger tydliga svaghetssignaler. Stödet runt 472 kr har forcerats vilket utlöst en mindre säljsignal.

Det ser således ut som om att aktien kan ha toppat ur så länge som aktien handlas under 472 kr nivån som omvandlats till ett motstånd. Vi har siktet inställt på fortsatt nedgång för en avstämning av det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200 runt 411 kr.

Värt att notera att aktien vid den senaste toppen handlades på en historiskt sträckt nivå, 20 % ovanför MA 200. Liknande notering uppvisades jan 2007 vilket ledde till en halvering av aktiepriset. Branch kollegan ICA har visat liknande svaghetssignaler vilket stärker ett generellt behov av åtminstone en andhämtningsfas framöver.

Vi rekommenderar att man kliver av långa innehav inför den kommande rekylen vilket kan komma att bli påtagligt kännbar. Värt att notera att gårdagens kursfall berodde på att aktien handlades utan rätt till utdelning på 17 kr.

Aktien handlas ovanför det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Närmaste stöd finns vid 431 kr. Motstånd vid 472 följt av 484 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol AXFO.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto