Home > Analys: Svaghetstecken i Ericsson B…

Analys: Svaghetstecken i Ericsson B…

Ericsson B har visat svaghetstecken genom att forcera stödet vid 60kr och etablera sig under MA 40 veckor. Närmaste stöd på nedsidan finns runt 49.50 följt av 43kr.

Ericsson B har varit en riktig underpresterare på börsen under lång tid då aktien handlas signifikant under all time highs och toppen vid 120kr från 2015. Under februari visade aktien positiva signaler genom att bryta den fallande trenden och etablera sig ovanför det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor. Förutsättningarna för starten av en större återhämtning var därmed goda.

På kort tid har den tekniskt positiva bilden omkullkastats genom en forcering av stödet vid 60kr, en ny swing lägsta och en etablering under MA 40 veckor. Det förefaller således att uppgångsfasen från november endast var en mindre motreaktion på den fallande huvudtrenden (räknat från toppen vid 120kr) och inte starten av en återhämtning. Så länge som aktien handlas under 60kr förväntas vidare kursfall ned för en avstämning av stödet vid 49.50 följt av 43kr.

Då aktien tillhör en av de svagare aktierna och index som helhet visat svaghetstecken är aktien en idealisk blankningskandidat. Eventuell motreaktion upp mot 56kr skapar en attraktiv ingångsnivå för fortsatt kursfall mot 49.50kr i första hand.

För att aktien skall bli intressant för ett köp måste aktien signifikant forcera 67.50kr på ovansidan.

Den långa trenden i form av 40 veckor glidande medelvärde är utplanande.

Ericsson B
Entré sälj 56r Ticker ERIC B
Målkurs 49.50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 58kr P/E neg
Senaste 52.45kr Direkt avk. 1.9%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ERIC B.

Veckodiagram

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto