Home > Analys: Svaghetstecken i Fingerprint Cards B.

Analys: Svaghetstecken i Fingerprint Cards B.

Fingerprint Cards B forcerade under veckan stödet vid 93kr vilket öppnar upp för vidare nedgång för ett avgörande test av intervallbotten runt 75.75kr.

Fingerprint Cards B nådde en toppnotering på 136.50kr i december 2015 och en botten på 62.50kr i februari månad. Aktien har därefter handlas inom ett väl definierat handelsintervall där 75.75kr varit ett stöd på nedsidan och 118.20kr ett motstånd på ovansidan. Så länge som aktien handlas inom detta intervall är trenden oregelbunden och en långsiktig placering ointressant.

Vi har tidigare poängterat att aktien uppvisat en underliggande svaghet då vändningen i augusti skedde innan ett test av motståndet vid intervalltaket. Svagheten har därefter förstärks under veckan genom att aktien med kraft passerat stödnivån runt 93kr. Detta ökar oddsen betydligt att aktien fortsätter ned för ett avgörande test av intervallgolvet runt 75.75kr. Uppvisar aktien en vändnings candlestick likt det vi såg i februari och juli är ”faran” över för denna gång. Vi har i detta fall siktet inställt på en uppgång mot 99kr i första hand

Skulle aktien däremot stänga signifikant under stödet, framförallt på veckobasis är det ett tydligt svaghetstecken då aktien bekräftat ett utbrott nedåt från en större toppformation. I detta scenario uppstår tillfälliga pauser i nedgångsfasen runt 63, 60 samt 53kr.

Kortsiktigt skall upprekyler tillsvidare ses som en möjlighet att göra sig av med långsiktiga innehav.

Fingerprint Cards
Ticker FING B
Marknad OMXS Large Cap
P/E 16.3
Senaste 90kr Direkt avk. 0%

Aktien handlas under det svagt fallande 200 dagars glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol FING B.

Dagsdiagram

Taggar:
Fed

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.