Home > Analys: Svenska Handelsbanken A följer 200 dagars glidande medelvärde.

Analys: Svenska Handelsbanken A följer 200 dagars glidande medelvärde.

Sedan november 2012 har aktien navigerat efter 200 dagars glidande medelvärde vilket utgör en fördelaktig ingångsnivå i enlighet med den långsiktigt stigande trenden. Rekyler är köpvärda ovanför 200 MA som i skrivande stund ligger runt 315 kr.

Svenska Handelsbanken A har de senaste två åren handlats i en stabilt stigande trend där kursrusningar varvats med hälsosamma rekyler för att rebalansera sentimentet och möjliggöra nya sunda uppgångsfaser. Aktien har testat 200 dagars glidande medelvärde 5 gånger de senaste två åren och bortsett från en mindre forcering i oktober 2013 har aktien snabbt studsat uppåt och påbörjat en ny uppgångsfas i aktien.

I början av juli testades medelvärdet för femte gången vilket likt tidigare test lett till en kraftig motreaktion som än så länge ser ut att vara en helt normal reaktion inför en ny uppgångs fas i aktien.

Så länge som aktien handlas ovanför medelvärdet har vi en positiv inställning och ser köp i närheten av 200 MA som fördelaktiga, speciellt då man riskerar lite i förhållande till potentialen för en ny uppgångsfas.

Vi rekommenderar således köp i närheten av 315 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 310 kr . Målkurs sätts till 339 kr.

Aktien handlas ovanför det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Närmaste stöd finns runt 315 kr. Motstånd finns vid 340 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SHB A

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto