Home > Analys: Swedbank laddar för uppgång!

Analys: Swedbank laddar för uppgång!

Under veckan har köpstyrka börjat titta fram i Swedbank, allt eftersom riskaptiten ökat på börsen. Sedan slutet av andra kvartalet i år har vi drivit en kamp med MA 200, men fick en etablering däröver i veckan, vilket talar för ett utbrott vidare norrut efter utmanande av teknisk motståndsnivå senaste handelsdagarna.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Efter en längre tids dragkamp med det långsiktiga 200 dagars glidande medelvärde, har Swedbank under innevarande vecka fått signifikant köpstyrka på besök.

Trots att vi under två senaste handelsdagarna fått uppleva en mindre vinsthemtagning, har vi varken klivit under MA 200, eller utmanat detta långsiktiga vägskäl.

Kampen har pågått sedan bolagets aktie klev under MA 200 redan i maj, varpå tekniska stöd vid 203 kronor stoppade en vidare nedgång.

Underliggande köpstyrka har kvarstått sedan dess, men aldrig lyckats finna momentum nog till ett utbrott norrut.

Tekniska motståndsnivån vid 218 kronor utmanades redan innevarande vecka efter etablering över MA 200.

Denna prisnivå är en teknisk nyckelnivå, som vid flertalet tillfällen i år agerat stöd som motstånd. Till och med under slutet av 2016 gav den ett visst intryck av sin signifikans.

Ett köpläge anses uppstå efter att vi får en stängning över 218 kronor, varpå vi då ser en resa vidare norrut inom räckhåll till 228 kronor.

Vid 228 kronor väntas tydlig säljstyrka titta fram, tekniskt motstånd till följd av att vi här befinner oss i yttre delen av ett volymråde, samt strax under all time high vid 234 kronor. Vid ett nytt all time high ser man inte helt oväntat ofta en avtagande volym och köpstyrka, då ett tronskifte uppstår, vilket ger möjlighet till en attraktiv outside in trade.

För att begränsa ett eventuellt falskt utbrott som uppstår, om en position tas vid 218 kronor, placeras förslagsvis en stop loss redan vid 215 kronor, eftersom vi då får en högre sannolikhet att vi kan få ett nytt test av balanspunkten vid 212 kronor, som innehar störst volym sedan ett år tillbaka.

Det har varit relativt tomt på nyhetsfronten senaste tiden, men kommer troligtvis att tillta inför delårsrapporten den 24 oktober.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SWED A.

Analys: Swedbank laddar för uppgång!

Swedbank
Entré köp 218.00 kr Ticker SWED A
Målkurs 228.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 215.00 kr P/E 12.9
Senaste 217.30 kr Direkt avk. 6.1%

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto