Home > Analys: Swedbank på väg uppåt

Analys: Swedbank på väg uppåt

Swedbank har i år utvecklats starkt liksom de andra stora bankerna på börsen. Swedbank A har hittills i år gått upp med 29,9%, räknat på aktiekursen i skrivande stund på 115,8 kr. Dessutom ser nu aktien ut att ha fortsatt god uppgångspotential.

Swedbank ska nu på onsdag den 18 juli komma med sin halvårsrapport. Möjligheten till att det blir en stark rapport ser nu ut att ha ökat i och med att SEB idag kom med en rapport som överraskade positivt.

Swedbank A har tidigare i sommaren redan fått en del köpsignaler. Bland annat när aktien gick över motståndet vid 110-111 kr.

Stänger Swedbank A dessutom över motståndet vid 115 kr får aktien en ny och ännu starkare köpsignal. Potentialen på den köpsignalen är upp till ca 128-134 kr.

På vägen dit upp har emellertid aktien en motståndsnivå vid ca 120 kr som, i alla fall tillfälligt, kan hejda uppgången.

Skulle emellertid sedan Swedbank A även orka gå över 120 kr, vilket vi bedömer att aktien har goda möjligheter att göra, så har aktien gamla motstånd kring ca 133 och därefter ett vid ca 140 kr att tampas med.

Swedbank A har de närmast liggande stödområdena vid ca 110-112 kr och ca 104 kr.

Den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars mdeltalskurvan, är uppåtriktad. Likaså är den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalskurvan, uppåtriktad.

Stochastic-indikatorn ligger på höga nivåer och visar på att aktien är överköpt. En aktien kan dock vara överköpt en längre tid om den kommit in i en stark trend. Så detta är ingen säljsignal i sigt självt.

Vi köprekommenderar därför Swedbank A på eventuella nedåtriktade rekyler. Sikta på en uppgång till först och främst ca 130 kr.

Stop loss om aktien stänger under 110 kr. Flytta upp stop lossen allt eftersom positionen visar mer och mer vinst.

Risken är emellertid överhängande att detta bara är ett sommarrally som hastigt kan ta slut i augusti-september. Var därför gärna försiktig och ta relativt små positioner när ni köper för uppgång. Se också vår analys av OMXS30 den 11 juli.

Att ta position
Handla Swedbank A för uppgång med tex. Citi First LONGSWED AG CIT*
Handla Swedbank A för nedgång med tex. Citi First SHORTSWED AK CIT*
Swedbank A (Dagsdiagram)
Swedbank A (Dagsdiagram)

*CitiFirst samarbetar med Tradingportalen vid marknadsföring av CitiFirsts produkter.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.