Home > Analys: Swedish Match har fått säljsignaler

Analys: Swedish Match har fått säljsignaler

Swedish Match har fått säljsignaler. Vi rekommenderar sälj/blankning på eventuella rekyler upp till motståndsområdet vid ca 260-270 kr. Sikta sedan på en nedgång till ca 230 kr.

Tobaksbolaget Swedish Match har de senaste åren varit en pålitligt uppåttrendande aktie. I år har dock aktien bara gått upp med 5,4% räknat på kursen i skrivande stund på 257,5. Aktien toppade av i år på 294,5 kr den 5 juli och har sedan dess till och med gått ner när den övriga börsen har gått upp.

Den senaste veckan har Swedish Match haft det extra besvärligt. Aktien har backat rejält under relativt stor handelsvolym. Nedgången beror främst på att det har rests frågetecken kring om bolaget traditionsenligt kommer att kunna höja snuspriserna i samband med årsskiftet.

När Swedish Match gick under stödnivåerna vid ca 278 kr och ca 263 kr fick aktien säljsignaler. Brottet av 263 kr gav också ett utbrott ur en huvudskuldra-formation. Formationens storlek indikerar att aktien har potential att minst gå ner till ca 230 kr.

Vid 230 kr har aktien också en horisontellt liggande stödnivå. Ca 230 får därför bli vår målkurs för denna nedgång. På vägen dit så har aktien också en stödnivå vid ca 247 kr som aktien,  i alla fall temporärt, kan stanna upp vid.

Den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är emellertid fortfarande uppåtriktad. Däremot har den korta trenden, lutningen på 20 dagars medeltalkurvan, varit nedåtgående sedan i augusti.

De låga värdena på Stochastic-indikatorn visar å andra sidan att aktien är i ett översålt läge. Detta är emellertid ingen köpsignal i sig själv då en aktie kan fortsätta att vara översåld en längre tid om den kommit in i en stark trend.

Man kan däremot då öka beredskapen på att Swedish Match lättare kan göra en uppåtrekyl inom den nedåtgående trenden. En sådan uppåtriktad rekyl skulle lätt kunna nå upp motståndsnivån kring ca 260-263 kr.

Passeras, mot förmodan, även den nivån har aktien aktien sedan motstånd vid ca 270 kr och ca 278 kr som tar emot.

En idé skulle därför kunna vara att sälja eller blanka aktien på uppgångar till i närheten av motståndsnivåerna kring 260-270 kr.

Vid blankning sätt en stop loss om aktien stänger över 270 eller över 278 kr. Flytta ner stop lossen allt eftersom positionen visar större och större vinst. Sikta på nedgångar till ca 230 kr.

Analys Swedish Match
Swedish Match (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto