Home > Analys: Swedish Match guidas av 40 dagars glidande medelvärde.

Analys: Swedish Match guidas av 40 dagars glidande medelvärde.

Vi har en positiv inställning till Swedish Match aktien då aktien brutit sig fri på ovansidan från en dubbelbotten och befinner sig i en tydligt stigande trend. Aktien har nyligen tagit ett kliv uppåt från 40 dagars glidande medelvärde, som aktien en längre tid navigerat efter.

Vi har sedan utbrottet från dubbelbotten i februari haft en positiv inställning till aktien, främst på grund av att aktien handlats inom en större fallande kilformation som ofta resulterar i en större vändning i aktien. Sedan lågpunkten vid 188 kr har aktien visat tekniskt sett positiva tecken då en sekvens av stigande bottnar och toppar uppvisats, där volymen varit större i uppgångsfaserna jämfört med rekylfaserna vilket åskådliggörs av ett stigande OBV (on balance volume) värde.

Aktien har med lätthet passerat tidigare lokala toppar och motståndsområden har omvandlats till stöd vid rekylfaser i aktien. Aktien uppför sig därmed tekniskt sett exemplariskt för fortsatt uppgång.

Värt att notera sedan oktober 2013 har det 40 dagars glidande medelvärde varit vägvisare på nedsidan och nu även på uppsidan efter vändningen i februari. Detta skapar således goda ingångsnivåer i takt med att aktien fortsätter sin stigande trend. En stoploss placeras lämpligen vid ett brott av 40 dagars medelvärde.

Aktien handlas över det sidåtgående 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns runt 227 kr. Motstånd finns vid 250 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SWMA

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto