Home > Analys: Swedish Match närmar sig ett köpläge!

Analys: Swedish Match närmar sig ett köpläge!

Snustillverkaren Swedish Match har tydligt kraftsamlat under augusti månad. Underliggande köpstyrka har tilltagit allt mer under perioden, vilket inneburit att teknisk stödnivå ej utmanats på allvar. Bolaget upplever nu allt fler utmanande av kanaltaket i konsolideringsfasen, vilket öppnar upp för en vidare resa norrut vid utbrott…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Swedish Match har handlats inom ett snävt handelsintervall, sedan stora nedgången i sommar, likt flera bolag på börsen.

Underliggande köpstyrka återfinns i volymflödet, inte minst då vi hade en mer signifikant köpstyrka när vi utmanade kanaltaket vid 284 kronor, men även då betydligt mer volym återfinns i övre delen av handelsintervallet.

Handelsintervallet inom 278 – 284 kronor, har gett attraktiva handelsmöjligheter på kort sikt, mellan botten- och kanaltaket.

Ett utbrott över kanaltaket vid 284 kronor, tillika teknisk motståndsnivå med signifikant volym senaste året, öppnar upp för en vidare resa norrut.

Ett köpläge ser vi kring 284.50 kronor, efter att vi fått en stängning över kanaltaket vid 284 kronor.

Kortsiktigt kan vi få mindre motstånd kring 288 kronor, men bedömer att vi då får ett attraktivt läge för en uppgång till vår målkurs vid 297.50 kronor, strax under tekniska motståndsnivån vid 298 kronor.

Om säljstyrkan mot förmodan uppvisar styrka, och vi får förnyad svaghet i bolagets aktie, begränsar vi ett sådant scenario genom att förslagsvis placera en stop loss redan vid 280.50 kronor, eftersom vi då bedömer risken som hög att vi får ett utmanande av kanalgolvet vid 278 kronor.

Aktien handlas drygt 8-10 kronor under medeltalstrion i form av MA 50, 100, 200.

Den 1 september framgick det i ett pressmeddelande att Swedish Match köpt danska V2 Tobacco, verksam inom rökfri tobak på den europeiska marknaden. Köpet görs för att stärka sin ställning i Europa inom rökfria produkter, och bolaget har en årlig nettoomsättning på cirka 160 miljoner kronor.

”Det är absolut inte för den svenska marknaden vi köper V2 utan vi köper för att de har lyckats väldigt bra med att bygga upp en bra varumärkesportfölj framför allt utanför Skandinavien. Dessutom har V2 varit oerhört skickliga på att bygga en flexibel produktionsapparat som lämpar sig väldigt väl för den här typen av exportsatsningar”, sade bolagets vd Lars Dahlgren.

Swedish Match delårsrapport för tredje kvartalet 2017 kommer inte förrän den 27 oktober klockan 8.15.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SWMA.

Analys: Swedish Match närmar sig ett köpläge!

Swedish Match
Entré köp 284.50 kr Ticker SWMA
Målkurs 297.50 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 280.50 kr P/E 10.9
Senaste 281.70 kr Direkt avk. 5.7%
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto