Home > Analys: Swedish Match närmar sig ett köpläge!

Analys: Swedish Match närmar sig ett köpläge!

Snustillverkaren Swedish Match uppgång i två dagar har inneburit att vi inte bara tagit ett ordentligt kliv ifrån stödnivån kring 292 kronor. Aktien utmanar nu även på allvar MA 200, och med förnyad köpstyrka bakom oss, ser det ut att bli tredje gången gillt…

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Swedish Match har sakta men säkert rört sig vidare norrut sedan årslägsta i slutet av februari kring 273 kronor.

Vi har dock inte fått uppleva några ordentliga styrketecken, utan har genom sin handel mellan 280 – 295 kronor byggt upp ett signifikant volymområde som vi är på väg att lämna bakom oss.

Det är positiva signaler som råder, och aktien ser ut att närma sig ett trevligt köpläge.

Vi utmanar nu inom bara ett par veckors tid ett för tredje gången MA 200, ett viktigt vägskäl som misslyckats även tidigare i februari.

Denna gång har vi dock förnyad köpstyrka i bagaget, med två dagars handel i rad på plus, samtidigt som vi nu lämnat stödnivån kring 292 kronor bakom oss.

Den balanspunkt vid 292 punkter som nu agerar stödnivå, väntas hålla upp tongångarna även om vi skulle råka ut för en tillfällig rekyl.

Inledningsvis ser vi en uppgång till 309 kronor, efter att vi lyckats etablera oss över 200 dagars glidande medelvärde.

En ingång ses därmed kring 296.50 kronor, varpå vi ser en inledningsvis uppgång till sentimentala heltalsnivån 300 kronor, innan resan går vidare norrut.

Det har varit tunt på nyhetsfronten, men tidigare i år framgick det att bolaget förstärkt sin styrelse med kompetens inom regulatoriska frågor för Europa.

Detta talar för att bolaget potentiellt har planer för Europa, med eventuellt en lansering av sitt tobaksfria nikotinsnus ZYN.

Redan den 24 februari uppgav bolaget att ungefär 5.000 butiker säljer snuset ZYN i USA, och att man ser en självklarhet att bredda till andra marknader, däribland en Europalansering om ZYN blir en framgång i USA.

Swedish Match
Entré köp 296.50 kr Ticker SWMA
Målkurs 309.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 292.50 kr P/E 10.8
Senaste 296.00 kr Direkt avk. 5.4%

 

Attraktivt köpläge uppkommer vid etablering över MA 200, kring 296.50 kronor. Målkursen landar denna gång vid balanspunkten 309.00 kronor, som uppvisat signifikant volym tidigare vilket innebär att säljare väntas kliva in i bilden. Nödutgången placeras förslagsvis redan vid 292.50 kronor.

Aktien utmanar nu 200 dagars glidande medelvärde för tredje gången i rad, kanske till och med tredje gången gillt…

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SWMA.

Analys: Swedish Match närmar sig ett köpläge!

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto