Home > Analys: Swedish Match på sträckt nivå…

Analys: Swedish Match på sträckt nivå…

Swedish Match aktien handlas på en sträckt nivå i jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet MA 200, samt har nyligen avvisat kanaltaket. Detta ökar rekylrisken framöver.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Swedish Match aktien har sedan dubbelbotten i februari 2014 handlats i en starkt stigande trend som tagit sig form av en stigande trendkanal där kanalbotten utgör stöd vid vinsthemtagningar samtidigt som kanaltaket indikerat ett behov av en andhämtningspaus.

Aktien har efter ett utbrott från en konsolidering i början av november utvecklats starkt med en uppgång på drygt 10 % från utbrottspunkten vid 268 kr. Detta har tagit aktien upp för en högsta notering på 305 kr vilket gjort att aktien handlats på en sträckt nivå i jämförelse med MA 200.

Detta i sig är inga större bekymmer men då aktien samtidigt avvisat den naturliga vändningsnivån vid kanaltaket har detta ökat risken för en rekyl alternativt en sidledes handel för att jämviktsvärdet skall ha chans att komma ikapp med priset.

Vi rekommenderar att man är återhållsam med köp till dess att MA 200 kommit ikapp med priset. Närmaste stöd på nedsidan finns runt 285.50 följt av 270 kr.

Aktien handlas långt över det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SWMA.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto