Home > Analys: Swedish Match på väg mot 300 kr.

Analys: Swedish Match på väg mot 300 kr.

Swedish Match har lämnat en längre tids kraftansamlingsfas vilket indikerar en återgång till den stigande huvudtrenden. Motstånd på ovansidan finns vid 294, 300 samt 355 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Swedish match aktien har sedan årsskiftet handlats i en svagt fallande trendkanal inom den långsiktigt stigande huvudtrenden. I slutet av juni gjordes en signifikant lågpunkt då aktien uppvisade en motreaktion överstigande det normala, en så kallad impulsiv rörelse. Detta gav en positiv underton som stärktes den 24 augusti när aktien vid ett återtest avvisade denna lågpunkt och bildade en dubbelbotten.

Aktien har därefter forcerat MA 200 och brutit igenom den fallande trendkanalen vilket indikerar en återgång till den stigande huvudtrenden. Nivåer att navigera efter på ovansidan är all time high runt 294 följt av kanaltaket runt 300 kr. Skulle aktien forcera det sistnämnda indikeras extraordinär styrka som sannolikt resulterar i en parabolisk rörelse upp mot det yttre kanaltaket runt 355 kr.

Eventuell rekyl ned för en avstämning av 268 kr ovanifrån utgör en attraktiv ingångsnivå för ett köp mot i första hand 294 kr. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis under 263 kr.

Aktien handlas ovanför det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är stigande. Närmaste stöd finns runt 268 kr. Motstånd vid 294, 300samt 355 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SWMA.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto