Home > Analys: Swedish Match vid vägskäl…

Analys: Swedish Match vid vägskäl…

Swedish Match står inför ett andra test av MA 200 underifrån som agerar som ett vägskäl mellan sälj respektive köp dominans. En stängning ovanför 249 kr öppnar upp för ett test av 257 kr i första hand.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Swedish match aktien har utvecklats relativt sett svagt i jämförelse med OMXS30 index då aktien varit fastlåst i ett bredare handelsintervall mellan 245 och 275 kr sedan årsskiftet. Det långsiktiga jämviktsvärdet i form av MA 200 har fungerat som ett stöd vid test ovanifrån och nu på senare tid omvandlats till ett motstånd då aktien med kraft brutit detta på nedsidan. Efter en lågpunkt på 238 kr har aktien testat MA 200 underifrån vilket höll för ett första test och ledde till en säljvåg där en lägre lågpunkt noterades, vilket indikerar att säljarna än så länge har övertaget.

Aktien har med gårdagens uppgång tagit sig upp för ett andra test av MA 200 där förväntan i första hand är att säljarna åter tar kontroll vilket indikeras av ett test av 249 kr med en stängning därunder. I detta scenario är det sannolikt med ytterligare test av lågpunkten runt 235 kr.

Skulle aktien mot förmodan stänga ovanför 249 kr har köparna tagit kommandot där vidare uppgång mot 257 följt av 272 kr är sannolik.

Aktien handlas i närheten av det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns runt 235 kr. Motstånd vid 249 följt av 272 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SWMA.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto