Home > Analys: Är lågan på väg att slockna för Swedish Match?

Analys: Är lågan på väg att slockna för Swedish Match?

Efter att aktien nu i princip ha tredubblats i pris har den nyligen börjat uppvisa ett mönster som tyder på att säljarna har börjat göra sin röst hörd, och trots att aktien fortfarande befinner sig inom ramen för sin långsiktiga uppåtgående veckotrend upplever vi att det kan finnas fog för att vara något mer försiktig med sina eventuella innehav framöver, och återhållsam om man övervägt köp.

Analys Swedish Match
Swedish Match (2008-2012)

Även det något mer kortsiktiga dagsdiagrammet visar tecken på distribution från större aktörer och höjer därmed ett varningens finger om stödet vid 265 SEK bryts, vilket sannolikt sker i samband med tisdagens öppning. Även om vi inte betecknar ett brott av 265 SEK som en klassisk säljsignal upplever vi att utbrottet nedåt i samklang med de senaste månadernas kräftgång ovanför denna stödnivå indikerar att lejonparten av festen mycket väl kan vara över för denna gång i Swedish Match och att det kan vara dags att istället söka sig vidare till betydligt mer attraktiva villebråd.

Swedish Match
Swedish Match (kortsiktigt dagsdiagram)

Ett test av intervallet 220-240 SEK skulle medföra att vi återigen testade den långsiktigt uppåtgående trenden i veckodiagrammet och den övre faskanten av det horisontella volymstödet som möter upp där. Skulle aktien noteras inom ramen för detta intervall (220-240) framöver skulle vårt intresse för aktien återupplivas, åtminstone avseende en kortsiktig signal för en potentiell uppåtrekyl.

Swedish Match
Swedish Match (veckodiagram)

Vi avvaktar den fortsatta utvecklingen och återkommer givetvis till den fortsatta utvecklingen i Swedish Match om vi får anledning till detta framöver….

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.