Home > Analys: Swedish Orphan Biovitrum laddar för ett utbrott genom 120 kr.

Analys: Swedish Orphan Biovitrum laddar för ett utbrott genom 120 kr.

Swedish Orphan Biovitrum har återigen tagit sig ovanför motståndet vid 110 kr vilket öppnar upp för ett avgörande test av 120 kr. En forcering 120 kr utlöser en köpsignal med ett prisobjektiv på 140 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Swedish Orphan Biovitrum visade under våren en kursacceleration på ovansidan vilket gjorde aktien överköpt med en notering på + 35 % ovanför MA 200. Aktien har därefter, i sedvanlig ordning visat en trendjustering som tagit aktien ned för en avstämning av MA 200 i slutet av augusti där aktien funnit stöd.

Under nedgångsfasen från det tidigare överköpta läget har ett stödområde byggts upp strax ovanför den psykologiskt viktiga 100 kr nivån där aktien bildat en dubbelbotten formation. Ett potentiellt negativt scenario, i form av en huvudskuldra, pulveriserades i samband med att aktien i början av september återigen tagit sig ovanför 110 kr, vilket stärker förutsättningarna för ett genombrott av motståndet vid 120 kr.

Så länge som aktien handlas ovanför 110 kr är huvudscenariot ett utbrott på ovansidan vilket bekräftas genom en stängning ovanför 120 kr. Prisobjektivet i en förmodad uppgång är skillnaden mellan taket och botten av det tidigare handelsintervallet vilket gen en indikativ uppgångspotential mot 140 kr. I en förmodad uppgång finns närmaste motstånd vid 128, 134 samt 137 kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet d.v.s. genom att ta sig ned under 110 kr finns stöd i form av MA 200 runt 103 följt av stöd vid intervallbotten runt 100 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SOBI.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto