Home > Analys: Swedish Orphan Biovitrum på väg mot 128kr…

Analys: Swedish Orphan Biovitrum på väg mot 128kr…

Swedish Orphan Biovitrum har utlöst en köpsignal inom det senaste årets konsolidering i samband med att motståndet vid 115kr forcerades med kraft. Eventuell avstämning ovanifrån utgör en idealisk ingångsnivå inför vidare uppgång mot 128kr.

Swedish Orphan Biovitrum har handlats i ett bredare handelsintervall mellan 87 och 146 kr sedan mars 2015. Detta har gjort aktien lämplig för kortsiktig swing trading mellan etablerade stöd och motståndsnivåer.

Under november visade aktien en högre lågpunkt (efter ett falskt utbrott på nedsidan), jämfört med mars botten från 2015 vilket lett till ett succesivt ökat köptryck som tagit aktien genom mitten av konsolideringsintervallet och forcerat motståndet vid 115kr efter ett flertal försök. Detta är ett tydligt styrketecken som öppnar upp för vidare uppgång mot toppen runt 128kr i första hand. Forceras denna topp i ett senare skede förväntas ett test av intervalltaket vid 146kr.

Vi ser ett idealiskt köpläge uppenbara sig om aktien rekylerar ned till 115kr som omvandlats till ett starkt stöd. I detta scenario kan en stoploss placeras snävt, förslagsvis vid en stängning under 111kr, i förhållande till målkursen på128kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet d.v.s. en bestående notering under 115 kr öppnas det upp för fortsatt nedgång mot 109 följt av 100kr.

Swedish Orphan Biovitrum
Entré köp 115kr Ticker SOBI
Målkurs 128kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 111kr P/E 44.3
Senaste 118.10kr Direkt avk. 0%

Aktien handlas över det långsiktigt utplanande 40 veckor glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SOBI.

Veckodiagram

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto