Home > Analys: Tele2 B köpsignal utlöst!

Analys: Tele2 B köpsignal utlöst!

Tele2 B har visat långsiktigt positiva signaler genom ett utbrott uppåt från en bottenformation där aktien handlats det senaste året. Eventuell rekyl ned mot stödet runt 81.50kr utgör ett köpläge.

Tele2 aktien har efter ett test av tidigare toppar i slutet av april 2015 haft en mycket svag utveckling som tagit aktien ned för ett test av lågpunkten från 2014 där aktien funnit köpare. Aktien har det senaste året visat en sekvens av stigande lågpunkter efter ett test av denna botten vilket avspeglar ett tilltagande köpintresse inom bottenformationen och som lett till ett utbrott uppåt i början av året.

Detta har utlöst en köpsignal som har goda förutsättningar att leda till en bestående uppgång understödd av ett stigande MA 40 veckors glidande medelvärde. Närmaste avstämningsnivåer i form av motstånd finns vid 85 samt 90kr. Detta utgör således den kortsiktiga uppgångspotentialen medan långsiktigt finns förutsättningar för betydligt högre kursnivåer.

Vi ser ett köpläge på rekyl ned mot 81.50kr. Målkurs sätts till 89.50kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 78kr.

Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under utbrottsnivån vid 78.50kr har risken för ett falskt utbrott ökat med åtföljande nedgång mot 72kr.

Den långa trenden i form av 40 veckors dagars glidande medelvärde är stigande.

Tele2 B
Entré köp 81.50kr Ticker TEL2 B
Målkurs 89.50kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 78kr P/E neg
Senaste 82.80kr Direkt avk. 6.3%

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol TEL2 B.

Veckodiagram

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto