Home > Analys: Tele2 målkurs uppnådd, men vid starkt motstånd…

Analys: Tele2 målkurs uppnådd, men vid starkt motstånd…

Tele2 B har de senaste veckorna gått som en raket på börsen och med råge uppfyllt vår tidigare målkurs. Aktien är nu kraftigt överköpt i det korta perspektivet och i närheten av starka motstånd vilket ökat rekyl risken framöver.

Vi har tidigare haft en positiv inställning till Telet2 aktien då den tydligt visat teknisk stryka genom att under 2017 passera ett flertal motståndsnivåer och respektera dessa som stöd ovanifrån. Under augusti visade aktien en kraftfull rekyl där vi köprekommenderade aktien, se analys den 5 september, med facit i hand uppnåddes ingångskursen dagen därefter och aktien har med råge uppfyllt målkursen. Detta är tydligt en mycket stark aktie, kanske lite väl stark då den kommit på en sträckt nivå i jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor och ett par kronor från toppen av handelsintervallet som fastlåst aktien sedan 2001.

Vi har en avvaktande inställning och välkomnar en rekyl ned mot 99kr för att erhålla en mer sund risk kontra reward setup.

Skulle aktien avvisa motståndet runt 109kr framförallt under kraftigt stigande omsättning och en stängning i undre delen av dagens/vecko intervallet är detta ett illavarslande tecken som riskerar att utlösa en längre tids vinsthemtagning inför ett nytt utbrottsförsök. Så länge som aktien handlas ovanför 91kr är huvudtrenden positiv.

Den långa trenden i form av 40 veckors dagars glidande medelvärde är stigande.

TELE2 B
Entré köp 99kr Ticker TEL2 B
Målkurs 109kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 95.5kr P/E 44.8
Senaste 106.50kr Direkt avk. 4.9%

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol TEL2 B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto