Home > Analys: Tele2 signalerar uppgångsfas efter utbrott.

Analys: Tele2 signalerar uppgångsfas efter utbrott.

Tele2 signalerar efter utbrott av en längre tids kraftsamling och konsolidering, att vi har en uppgångsfas framför oss. Flera tekniska nyckelnivåer är nu brutna och utbrottet signalerar tydligt att vår kraftsamling stundar uppgångsfas till vår målkurs.

Få Minianalys Svenska Aktier automatiskt till din e-post varje dag innan börsen öppnar! 

Tele2 som fallit kraftigt sedan början av 2015 från årshögsta kring 115 kr, inledde innevarande året med en kraftsamlingsfas.

Tydliga svårigheter har uppvisats då vi stött på motstånd i form av 200 dagar och 40 veckors glidande medelvärde upprepade tillfällen.

För tre dagar sedan bröt vi båda dessa motståndskrafter, och en etablering över dessa medeltal innebär utifrån ett längre perspektiv att vi har en positiv utveckling att vänta framöver.

Inledningsvis inväntar ett tyngre motstånd redan vid 81 kronor, som tidigare upplevt en väldigt hög handelsaktivitet.

Vi tror dock att den kraftsamling som pågått, och utbrott av våra viktiga motståndskrafter tillika tunga vägskäl att efter en mindre örfil från säljare kring denna prisnivå, att vi kommer söka oss allt närmre vår slutgiltiga målkurs på 98 kr.

Att Tele2 offentliggjorde den 21 juni i år, att bolaget tecknat avtal genom att förvärva 100 procent av TDC Sverige, villkorat av godkännande från berörda konkurrensmyndigheter för 2.9 miljarder kronor på en kontant- och skuldfri basis är ett viktigt steg i framtida utvecklingen av bolaget, och förväntas stärka bolagets position i Sverige.

I samband med förvärvet av TDC Sverige kommunicerade Tele2 även avsikten att genomföra en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare för att bibehålla bolagets finansiella styrka.

Tele2s styrelse har beslutat att genomföra en företrädesemission om cirka 3 miljarder kronor före avdrag och emissionskostnader, under förutsättning av godkännande från den extra bolagsstämma som kommer att hållas 27 oktober i år.

Tele2 som är en av Europas snabbaste växande telekomoperatör uppges även att vara intresserad av Vodafones holländska verksamhet inom fast telefoni.

Största aktieägaren i Tele2 är Kinnevik som innehar 30.34% av bolagets aktier.

Tele2
Entré köp 75.00 kr Ticker TEL2 B
Målkurs 98.00 kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 67.50 kr P/E 39.4
Senaste 75.00 kr Direkt avk. 7.1%

 

Vi rekommenderar ett köp kring nuvarande prisnivå 75 kr eftersom vi nu bekräftat vårt utbrott. Målkursen sätts till 98 kr som tidigare noterat en kraftig handelsaktivitet. Nödutgången placeras förslagsvis kring 67.50 kr.

Aktien handlas ovanför det långsiktiga jämviktsvärdet i form av 200 dagar och 40 veckors glidande medelvärde.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TEL2 B.

Tele2 (veckodiagram)

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto