Home > Analys: Telia Company bryter uppåt.

Analys: Telia Company bryter uppåt.

Telia Company har utlöst en köpsignal från en längre tids bottenformation. Aktien är köpvärd på rekyl framförallt i närheten av 37.60kr.

Telias Company är en långsiktig underpresterare då aktien fortfarande handlas en bra bit under hälften av introduktionskursen. Aktien har efter ett misslyckat utbrottsförsök i mitten av april 2015 haft en mycket svag utveckling och under en längre tid visat en sekvens av fallande toppar och vilket gjort aktien ointressant för ett köp.

Detta förhållande har den senaste veckan förändrats åt det positiva hållet då aktien för första gången i år lyckats stänga ovanför motståndet vid 37.60kr. Sekvensen av fallande toppar har brutits och en sekvens av stigande bottnar har aktien uppvisat sedan februari. Tekniskt sett ät förutsättningarna goda för starten av en återhämtning mot 41 följt av 43.50kr.

Då aktien har en direktavkastning på drygt 5 % och en botten verkar ha skapats är en placering intressant, framförallt vid en rekyl ned mot 37.60-38kr som bör ha omvandlats till ett stöd framöver. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 36.50kr. Målkurs sätts till 40.90kr.

Forceras 41kr indikeras vidare uppgång mot 43 följt av 47kr. Skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att signifikant stänga under 37.60kr är det först vid en passering av 35.20kr på nedsidan som betydande svaghet indikeras.

Det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor är utplanande.

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol TELIA.

Telia Company
Entré köp 37.60-38kr Ticker TELIA
Målkurs 40.90kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 36.50kr P/E 23.9
Senaste 38.69kr Direkt avk. 5.2%

Veckodiagram

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto