Home > Analys: Telia Company kraftansamlar inför utbrott…

Analys: Telia Company kraftansamlar inför utbrott…

Telia Company kraftansamlar inför ett positivt utbrott på ovansidan. Stänger aktien ovanför 42kr på veckobasis utlöses en köpsignal med ett prisobjektiv på 48.50kr.

Telia’s kräftgång på börsen är över då det långsiktiga jämviktsvärde i from av MA 40 veckor vänt uppåt från att vara fallande sedan aug 2015.

Under april månad utlöste aktien en köpsignal genom att bryta uppåt från en ”rounding bottom” formation under tilltagande omsättning vilket indikerar starten av en långsiktig vändning uppåt.

Högre lågpunkter uppvisades i juli och oktober samtidigt som lägre toppar bildats, vilket format en fortsättnings-formation i form av en triangel. Detta tolkas som en sista kraftansamling inför ett utbrott på ovansidan vilket markeras genom en veckostängning ovanför 42kr.

Då aktien uppvisar relativ styrka i jämförelse med OMX index samt har en attraktiv direkt avkastning på 5.6 % är aktien intressant inför för ett köp.

Vi rekommenderar ett köp mellan 40-41kr. Målkurs sätts konservativt till 46kr.

Prisobjektivet vid utlöst köpsignal är skillnaden mellan taket och botten av triangelformation vilket ger en indikativ uppgångspotential mot 48.50kr.

Det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor är stigande.

Telia Company
Entré köp 40-41kr Ticker TLSN
Målkurs 46 Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 39kr P/E 35
Senaste 41.33kr Direkt avk. 5.6%

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol TLSN.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto