Home > Analys: Telia Company på väg att bryta uppåt…?

Analys: Telia Company på väg att bryta uppåt…?

Vi inväntar en veckostängning ovanför 42kr för att signalera ett nytt utbrott på ovansidan… vilket då ger en indikativ uppgångspotential mot 48.50kr.

Telia’s kräftgång på börsen är över då det långsiktiga jämviktsvärde i from av MA 40 veckor vänt uppåt från att vara fallande sedan aug 2015.

Aktien har sedan utbrottet på ovansidan i mitten av april bildat en fortsättningsformation i form av en triangel vilket ofta leder till ett utbrott i föregående trends riktning, vilket i detta fall indikerar fortsatt uppgång. Stänger aktien på veckobasis ovanför den fallande trendlinjen dragen över topparna i triangeln (42kr) utlöses en köpsignal med ett prisobjektiv på 48.50kr.

Förra veckan visade aktien positiva signaler genom en ny tre månaders högsta… och så länge som aktien handlas ovanför mittlinjen av triangeln d.v.s. ovanför 40.70kr är förutsättningarna goda att den nuvarande uppgången precis startat.

Vår tidigare ingångsnivå mellan 40-41kr har uppfyllts vilket gör att vi avvaktar med en adderingsnivå till dess att aktien signifikant passerat 42kr för att därefter köpa på en mindre rekyl.

Det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor är stigande.

Telia Company
Entré köp Ticker TLSN
Målkurs 46kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång P/E 35.7
Senaste 42.01kr Direkt avk. 5.5%

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol TLSN.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto