Home > Analys: Telia Company vid avgörande kursnivå…

Analys: Telia Company vid avgörande kursnivå…

Telia Company har bildat en högre lågpunkt och handlas vid det avgörande motståndet runt 37.60kr… vilket om forceras öppnar upp för vidare uppgång mot 43kr.

Telias Company är en långsiktig underpresterare då aktien fortfarande handlas en bra bit under hälften av introduktionskursen. Aktien har efter ett misslyckat utbrottsförsök i mitten av april 2015 haft en mycket svag utveckling och uppvisar en tydlig sekvens av fallande toppar och bottnar under det långsiktiga jämviktsvärdet i form av MA 40 veckor. Långsiktigt ser det fortfarande ganska mörkt ut medan på kort sikt har aktien visat en positiv underton genom bildandet av en högre swing punkt jämfört med december botten.

Aktien står nu inför ett avgörande på kort sikt i form av motståndet vid 37.60kr. Passeras detta på ovansidan är det en positiv utveckling som förstärkts av att aktien samtidigt passerar det utplanande MA 40 veckor. Vid ett positivt utbrott förväntas vidare uppgång mot 39, 41 samt 43kr.

Vi rekommenderar att man har aktien under bevakning och avvaktar en stängning ovanför 38.40kr som en indikation på att köparna hittat tillbaka. I detta scenario föreslås ett köp på rekyl ned mot 37.60kr ovanifrån. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 36.50kr, målkurs sätts till 41kr.

Det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 40 veckor är utplanande.

Telia Company
Entré köp 37.60kr Ticker TLSN
Målkurs 41kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 36.50kr P/E 43.6
Senaste 37.10kr Direkt avk. 5.3%

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol TLSN.

Veckodiagram

Taggar:
ECB
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto