Home > Analys: Temporär ”overshooting” inför rekyl i S&P E-mini 500 terminen

Analys: Temporär ”overshooting” inför rekyl i S&P E-mini 500 terminen

Amerikanska börsen i form av S&P E-mini terminen har forcerat den stigande trendkanalen på ovansidan en så kallad ”overshooting” vilket ofta är kortvarig, och signalerar en kommande rekyl.

November månad har visat på avtagande volatilitet och marknaden har än så länge trotsat alla försök till en välbehövlig rekyl i den långsiktigt stigande trenden. De senaste åren har svarta fredagen, dagen efter tacksägelsedagen, visat på svaghet vilket visade sig stämma även detta år då börsen tappade runt 0.5 % mot slutet av dagen. Det är än så länge alldeles för tidigt att gå kort men det är vist att tajta till stoppar i långa positioner då volymerna fortsatt är låga i ett klimat som för närvarande inte är optimalt för handel.

Nästa vecka kommer handeln igång efter fyra dagars helg och sista ronden av ekonomiska nyheter innan julen tar fart presenteras. Marknaden har gått starkt med en uppgång på runt 25 % vilket innebär låg oro för missat slutrally för marknadens aktörer. Rekyler kommer sannolikt vara köpvärda framöver samtidigt som det inte finns ett behov att jaga marknaden.

Huvudtrenden är fortsatt stigande och avsaknaden av en kännbar rekyl har fått börsen att närma sig överköpta nivåer vid en jämförelse med det underliggande 200 periods medelvärde som för närvarande visar på 8 % ovanför medelvärdet. Värden ovanför 8 % har det senaste året resulterat i rekyler.

S & P 500 terminen bröt sig ovanför motståndet vid kanaltaket under måndagens handel vilket ofta är en kortvarig  ”overshooting  ” inför en kommande rekyl. Fredagens kursnedgång i slutet av dagen stödjer detta scenario

Prognosen de kommande veckorna är starten av en rekyl tillbaka in i den stigande trendkanalen ned mot i första hand stödet runt 1737.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto