Home > Analys: Tesla intresserat av nya All time highs!

Analys: Tesla intresserat av nya All time highs!

Tesla är ett bolag med många järn i elden och det känns lite som att de kan vara på gång att ta ”patent” på epitetet Elbil lite på samma sätt som iPhone är synonymt med begreppet Smartphone. När det gäller aktien befinner den sig i stort i en positiv trend som har alla förutsättningar att ta sig mot nya All time highs. Kanske är det dags redan nu!

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Tesla är i stora drag i en positiv trend och lyckades under 2016 att bryta upp ur en längre konsolideringsfas. Från i november förra året har aktien trummat på mer eller mindre oavbrutet uppåt intill en topp den 26 juni i år. Sett från den toppen förefaller Tesla ha gått in i en konsolideringsfas och har i princip rört sig i sidled även om vi fick en marginellt högre topp den 18 september.

Ger vi oss på att tolka formationen sedan i juni i somras ser vi att både toppar och bottnar blir högre och högre för varje swing, vilket inte sällan leder till en positiv rörelse i den större trendens riktning när aktien väl skjuter fart. En så kallad bullish triangel.

I nuvarande situation har vi stöd, dels i form av den tilltänkta triangelns kanalgolv kring 335 dollar, men även vid 325 dollar som är relevant ur ett Gann-perpektiv. Ett första motstånd finner vi på 361 dollar och därefter hägrar till syvene och sist 401 dollar som är den lägsta nivå som Tesla borde kunna nå innan den positiva trenden eventuellt kan nå vägs ende.

På kort sikt noterar vi att det igår var 90 dagar sedan toppen den 26 juni, vilket alltid är intressant utifrån 30-, 60- och 90-dagarscykeln. Det är inte osannolikt att vi givet att det ser ut som att vi kan ha fem vågor ned på gång sedan toppen den 18 september nu får en positiv reaktion i marknaden. Om vi fick en botten igår eller om den kan komma idag eller imorgon.

Tesla (dagsdiagram)
Tesla (dagsdiagram)

Vårt trendfilter i form av 50- och 200 dagars glidande medelvärde ger oss inte någon oväntad information, utan de trendar på uppåt. Detta innebär att trenden pekar upp på både medellång- och lång sikt.

De dagliga oscillatorerna är inte helt tryckta i botten. Även om Slow stochastic kommit ned mot översålda nivåer ser vi att RSIn har en liten bit kvar. Samtidigt så befinner sig aktien i en situation då det nödvändigtvis inte behöver vara uppenbart översålt.

Vi är positiva till Tesla ovanför i första hand 335 dollar. Tanken är att försöka sig på en entry kring nuvarande pris kring 345 dollar för ett marginellt nytt All time high mot 401 dollar. En stopp-loss kan placeras vid 325 dollar.

Tesla rapporterar mot slutet av oktober och som vanligt ska man vara försiktig med positioner kring rapporter eftersom de inte sällan genererar kraftiga rörelser.

Tesla- en överblick
Entré köp $345.00 Ticker TSLA
Målkurs $401.00 Marknad Nasdaq
Nödutgång $325.00 P/E (est 2017)  n/a
Senaste $345.21 Direkt avk. (est 2017) 0.0 %

 

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.