Home > Analys: Tjäna pengar på nedgång i Peab B

Analys: Tjäna pengar på nedgång i Peab B

Peab B har brutit ned från en mindre toppformation inom en större konsolidering vilket ger negativa signaler framöver då säljarna tydligt visat sitt övertag. Det fanns goda förutsättningar för en passering av det avgörande motståndet runt 39.50 kr men aktien har trots ett flertal försök misslyckats vilket ger långsiktigt negativa signaler och stor risk för nedgång mot stödet runt 32 kr.

Då aktien trots ett flertal försök inte passerat det avgörande motståndet vid 39.50 kr får man istället börja fundera på möjligheten att aktien gjort sig redo för en nedgång. Enligt vår mening finns det ett flertal faktorer som nu pekar på att aktien på sikt är på väg mot stödet vid den undre delen av den långsiktiga konsolideringen.

Det mest tydliga är aktiens oförmåga att passera nyckelnivån vid 39.50 kr följt av ett genombrott av stödet i en mindre toppformation runt 37.70 kr. Detta har utlöst en säljsignal och vi ser möjlighet till en blankning vid ett återtest av stödet som numera omvandlats till ett motstånd runt 39.70 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt sidåtgående 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste stöd finns runt 32 kr. Motstånd vid 37.70 kr. Relativ styrka linjen som visar aktien utveckling i jämförelse med omxs30 index är fallande vilket indikerar att aktien utvecklas svagare än index vilket stödjer en blanknings scenario i aktien.

Vi rekommenderar en blankning i aktien runt 37.60 kr med en målkurs på 32 kr. En stoploss placeras förslagsvis över 39.80 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol PEAB B

Nyckeltal Peab
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
47,5 (17,43) 0,2 (0,51) 1,5 (2,79) 4,4 (4,64) 1,60 0,76 24,79
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto