Home > Analys: Tobii äntligen dags för uppgång?

Analys: Tobii äntligen dags för uppgång?

Tobii aktien har varit en riktig underpresterare sedan början av 2017…. men har nu börjat  visa tecken på en potentiell vändning uppåt.

Tobii är verksamt inom eyetracking, på en global marknad. Eyetracking är en teknik som gör det möjligt för datorer att veta var användare tittar. Företaget har tre affärsområden, Tobii Dynavox, Pro, samt Tech.

Aktien har varit en riktig dålig placering efter ett brott av stödet runt 62kr från mars 2017.

I nedgångsfasen har åtskilliga falska köpsignaler utlösts, men vad som skiljer köpsignalen förra månaden från de tidigare köpsignalerna är att jämviktsvärdet numera är sidåtgående från ett tidigare fallande läge. Detta i sig behöver inte nödvändigtvis betyda att aktien står inför en accelerering på ovansidan men då aktien testat all time lows i början av februari, utan att få fotfäste därunder är förutsättningarna goda för en återhämtning i första hand.

Så länge som aktien handlas ovanför 32kr har vi en positiv grundinställning. Då risken för bakslag avtagit genom bildandet av en ny swing högsta för ett par veckor sedan rekommenderar vi ett köp runt MA 40 veckor. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 35.75kr. Målkurs sätts konservativt till 55kr.

Tobii
Entré köp 38-39.50kr Ticker TOBII
Målkurs 55kr Marknad OMXS Mid Cap
Nödutgång 35.75kr P/E neg
Senaste 39.34kr Direkt avk. 0%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TOBII.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto