Home > Analys: Tobii i stigande huvudtrend.

Analys: Tobii i stigande huvudtrend.

Tobii aktien är en relativt ny aktie på Stockholmsbörsen som handlas i en stigande huvudtrend. Ytterligare test av kanalbotten runt 42.50 kr utgör en fördelaktig ingångsnivå för ett köp.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Tobii är verksamt inom eyetracking, på en global marknad. Eyetracking är en teknik som gör det möjligt för datorer att veta var användare tittar. Företaget har tre affärsområden, Tobii Dynavox, Pro, samt Tech.

Aktien introducerades på Stockholmsbörsen den 24 april, och har efter en inledande toppnotering på 49.90 kr handlats ned till som lägst 36.50 kr, för att därefter bryta en längre tids konsolideringsintervall runt 42 kr, vilket tog aktien upp för en ny toppnotering på 54.75 kr. I kursdiagrammet kan ett tydligt handelsmönster i form av en stigande trendkanal urskiljas vilket utgör ”spelplanen” tillsvidare.

Ett lyckosamt test av kanalbotten i slutet av augusti bekräftade den underliggande stigande trenden och vi ser vidare test av 42.50 kr som en fördelaktig ingångsnivå i en förmodad uppgång mot tidigare toppnotering. Skulle aktien bryta igenom stödet vid kanalbotten, runt 42.50 kr är detta ett svaghetstecken, närmaste starkare stöd finns strax därunder vid 42 kr. En stängning därunder sönderslår det positiva scenariot och öppnar upp för vidare nedgång mot 37 kr.

Vi rekommenderar ett köp på rekyl ned i närheten av 42.50 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 41.50 kr. Målkurs sätts till 48 kr.

På ovansidan finns motstånd vid 48, 49 samt 54 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TOBII.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto