Home > Analys: Tobii samlar kraft för utbrott.

Analys: Tobii samlar kraft för utbrott.

Tobii aktien har efter en rekyl på runt 10 % bildat en sekvens av stigande bottnar inom ett snävt handelsintervall. Stänger aktien ovanför 42 kr utlöses en köpsignal.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Tobii är verksamt inom eyetracking, på en global marknad. Eyetracking är en teknik som gör det möjligt för datorer att veta var användare tittar. Företaget har tre affärsområden, Tobii Dynavox, Pro, samt Tech.
Aktien introducerades på Stockholmsbörsen den 24 april och har efter en lågpunkt på 32.50 kr handlats upp till som högst 49.90 kr i slutet av maj. Aktien har därefter rekylerat drygt 25 %, vilket tagit aktien ned för en lågpunkt på 36.55 kr. Denna botten testades i slutet av juni och i början av juli vilket resulterade i högre lägsta noteringar och bildandet av en stigande triangelformation vilket ofta leder till ett utbrott på ovansidan. Stänger aktien ovanför motståndet vid 42 kr har en köpsignal utlösts med ett prisobjektiv på 47.50 kr.

Så länge som aktien handlas ovanför 36.50 kr finns det goda förutsättningar för ett utbrott på ovansidan. Skulle aktien istället bryta på nedsidan d.v.s. stänga signifikant under 36.50 kr indikeras en nedgång mot lägsta noteringen på introduktionsdagen vid 32.50 kr.

Vi rekommenderar ett köp vid en stängning ovanför 42 kr. Nödutgången placeras förslagsvis under 40 kr. Målkurs sätts konservativt till 47.40 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TOBII.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto