Home > Analys: Topp tendenser i Hexpol.

Analys: Topp tendenser i Hexpol.

Hexpol aktien har brutit ned från en mindre toppformation och handlas mellan stödet vid 840 och motståndet runt 907 kr, i en konsolideringsfas som kan utgöra en potentiell huvudskuldra toppformation.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Hexpol aktien befinner sig i en starkt stigande trend som accelererat på ovansidan efter att ha handlats en kortare tid under det långsiktigt stigande jämviktsvärdet, MA 200. Ett ofta förekommande fenomen efter en långsiktig uppgång är en trendaccelerering mot slutet av uppgången där prisgrafen får mer av en vertikal rörelse ofta utan någon som helt avstämning mot tidigare refererade priser. Detta är en första indikation att uppgången är i sitt slutskede och aktien gjort sig startklar för en trendanpassning.

On balance volume indikatorn visade redan under mars månad att allt inte stod rätt då denna brutit nedåt kraftigt, samtidigt som aktien visat mer av en sidledes rörelse. Divergensen mot OBV har lett till att utbrottet genom motståndet vid 907 kr den 10 april inte fått fotfäste och aktien har efter en toppnotering runt 960 kr fallit igenom 907 kr nivån som återigen är ett motstånd.

Detta ger illavarslande tecken speciellt som man börjar urskilja en potentiell toppformation i form av en huvudskuldra. Så länge som aktien handlas under 907 kr har vi en neutral inställning och ser ett brott genom stödet runt 840 kr som en helt klar möjlighet de kommande månaderna.

Ett utbrott genom tidigare toppnoteringar förefaller i dagsläget som allt mer avlägset, speciellt med tanke på att börsen i sin helhet börjat visa tydliga topp tendenser. Vi rekommenderar att man börjar ta hem vinsten på nuvarande attraktiva kurs nivåer.

Aktien handlas långt ovanför det långsiktigt stigande 200 MA. Det kortsiktiga MA 40 är stigande. Närmaste motstånd runt 907 kr. Närmaste stöd vid 842 följt av 650 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HPOL B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto