Home > Analys: Toppformation i Husqvarna.

Analys: Toppformation i Husqvarna.

Husqvarna aktien håller på att bilda en toppformation i form av en huvudskuldra. Forceras 50 kr nivån utlöses en säljsignal med ett prisobjektiv på 43.50 kr.

Husqvarna aktien har under augusti månad utvecklats svagt efter ett brott av den stigande trend aktien navigerat efter sedan februari. Detta ger signaler om en lugnare fas alternativt trendvändning framöver.

Faktorer som stödjer en större trendvändning är bildandet av en potentiell toppformation i form av en huvudskuldra, där ett brott av stödet runt 50 kr utlöser en säljsignal. Prisobjektivet är skillnaden mellan stödet runt 50 kr och toppnoteringen vid 56.50 kr, vilket ger en målkurs på 43.50 kr, i närheten av ett kraftfullt stöd.

OBV indikatorn toppade ur redan under april månad och har inte hängt med uppåt för en ny högsta notering i samband med juli toppen vilket ger en negativ divergens som stödjer ett kursfall framöver.

Så länge som aktien håller sig ovanför stödet och under motståndet runt 54 kr, är den tekniska bilden neutral med en negativ underton. Skulle aktien mot förmodan passera 54 kr på ovansidan sönderslås toppformationen och indikerar ett sannolikt test av juli toppen runt 56.50 kr.

Vi rekommenderar en blankning runt 53.50 kr. Stoploss placeras förslagsvis över 55 kr. Målkurs ytterligare test av 50 kr följt av 44 kr vid en forcering.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Närmaste stöd finns runt 50 kr. Närmaste motstånd finns vid 54 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HUSQB

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto