Home > Analys: Toppformation i Castellum.

Analys: Toppformation i Castellum.

Castellum aktien har efter en nära på vertikal rörelse från oktober botten bildat en toppformation i form av en huvudskuldra. Bryts 126 kr utlöses en säljsignal.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Castellum aktien har sedan augusti 2011 handlats i en stigande trendkanal där kanalbotten utgör stöd vid kursnedgång och kanaltaket motstånd vid kursuppgång. Kursrekylen i oktober tog aktien ned för ett test av kanalbotten och aktien har därefter utvecklats extremt starkt och passerat motståndet vid kanaltaket och nådde en toppnotering på 144.70 kr.

Vid toppen var aktien på den mest sträckta nivån, 17 % ovanför det långsiktiga jämviktsvärdet sedan början av trendkanalen. Aktien har nu tagit sig tillbaka in i trendkanalen och bildat en toppformation i form av en huvudskuldra vilket ger illavarslande tecken att toppen är nådd för denna gång.

Bryts nacklinjen runt 126 kr utlöses en säljsignal vars prisobjektiv sammanfaller med kanalbotten.

On Balance Volume indikatorn som mäter uppgångsvolym jämfört med nedgångsvolym har brutit igenom tidigare botten och handlas i en kortsiktigt fallande trend vilket stödjer ett negativt scenario som det mest sannolika.

Vi rekommenderar att man kliver av långsiktiga innehav när stödet runt 126 kr bryts.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Närmaste stöd finns runt 126.50 kr. Motstånd vid 136 följt av 144.50 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol CAST.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto