Home > Analys: Toppformation i Lundin Mining….

Analys: Toppformation i Lundin Mining….

Lundin mining håller på att bilda en potentiell huvudskuldra toppformation vilket skapar ett attraktivt blankningsläge i första hand. Forceras 50kr stärks ett nedgångsscenario.

Lundin Mining har det senaste decenniet handlats från en botten på 5kr till en topp på runt 60kr.

I mitten av 2017 bröts intervallet på ovansidan vilket var ett tekniskt styrkecken, som därefter söndergrusats genom att signifikant falla tillbaka under utbrottsnivån. Oförmågan att attrahera en bestående köpkraft ovanför 60kr är ett illavarslande tecken, som den senaste tiden förstärkts genom bildandet av en potentiell huvudskuldra toppformation. Forceras 50kr på nedsidan indikeras vidare kursfall ned mot nacklinjen vid 42.50kr… som måste hålla för att inte utlösa en kraftfull säljsignal med ett prisobjektiv på runt 17kr.

Vi ser framförallt potentialen på nedsidan och föreslår en blankning runt 58.50kr. Målkurs sätts till 43kr med reservation för betydlight lägre kurs om säljsignalen utlöses. Nöldutgången placeras förslagsvis vid en stängning ovanför 61kr.

Skulle aktien mot förmodan visa styrka genom att på veckobasis stänga ovanför 60kr är det först vid en apssering av 67.50kr som långsiktigt positiva signaler ges.

Den långa trenden i form av 40 veckors glidande medelvärde har planat ut.

Lundin mining
Entré sälj 58.50kr Ticker LUMI
Målkurs 43kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 61kr P/E 11
Senaste 56.25kr Direkt avk. 2.2%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LUMI.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto