Home > Analys: Toppformation i SSAB A.

Analys: Toppformation i SSAB A.

SSAB aktien befinner sig i en långsiktigt stigande trend som de senaste månaderna mynnat ut i en sidledes rörelse där en potentiell toppformation bildats. Forceras stödet runt 60 kr utlöses en säljsignal.

SSAB A utlöste en köpsignal då motståndet runt 60 kr passerades i maj månad, detta ledde till förnyat köptryck som tog aktien upp för en toppnotering på 71.80 kr under juli. Aktien var vid detta läge rejält överköpt vid en jämförelse mellan priset och avståndet till det långsiktiga jämviktsvärdet i form av 200 MA.

De senaste månaderna har det överköpta läget avtagit i takt med att aktien närmar sig 200 MA och aktien handlas för närvarande i en större sidledes konsolidering. Denna konsolidering kan utgöra en toppformation i form av en huvudskuldra, vilket bekräftas om stödet runt 60 kr ger vika. Detta utlöser i sådana fall en säljsignal där ett tapp på runt 12 kr förväntas.

Bryts å andra sidan motståndet runt 66 kr sönderslås toppformationen och ökar sannolikheten för en uppgång mot tidigare toppnivåer.

Vi har en neutral inställning till aktien och ser motståndet runt 66 kr som avgörande på ovansidan och stödet runt 60 kr på nedsidan. Dessa nivåer är väl värda att bevaka för den kortsiktige aktören.

Aktien handlas över det stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Stöd finns vid det tidigare motståndet runt 60 kr. Närmaste motstånd finns runt 66 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SSAB A

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto