Home > Analys: Toppformation i Trelleborg B?

Analys: Toppformation i Trelleborg B?

Trelleborg aktien uppvisar svårigheter att etablera sig ovanför 210kr vilket ökat risken för en toppformation. Forceras 189kr utlöses en säljsignal.

Trelleborg aktien handlas inom en långsiktigt stigande huvudtrend sedan 2009.

Inom den stigande trenden har aktien oscillerat runt jämviktsvärdet, MA 40 veckor.  Historiskt har en passering på nedsidan signalerat ett översålt läge vilket skapat ett kortsiktigt köpläge. Aktien har nu återigen passerat MA 40 på nedsidan… men oförmågan att efter omfattande försök att passera 210kr på ovansidan är ett tydligt svaghetstecken som indikerar distribution och bildandet av en toppformation.

Sedan mars månad har aktien uppvisat en sekvens av fallande bottnar, vilket indikerar underliggande svaghet då aktien måste sjunka allt lägre för att attrahera köpare. På sikt är detta förhållande osunt vilket bör leda till ett test av det avgörande stödet runt 189kr. Forceras stödet signifikant utlöses en stark säljsignal som har goda möjligheter att ta aktien ned mot 170kr i första hand.

Vi rekommenderar att man kliver av långsiktiga innehav på nuvarande nivåer.

Skulle aktien mot förmodan passera 210kr följt av en stängning ovanför 215kr är detta en positiv utveckling….som måste åtföljas av ökad omsättning för att ha någon signifikans.

Trelleborg
Entré sälj 200kr Ticker TREL B
Marknad OMXS Large Cap
P/E 21.3
Senaste 200.30kr Direkt avk. 2.2%

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TREL B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto