Home > Analys: Trelleborg B kraftansamlar ovanför stödet…

Analys: Trelleborg B kraftansamlar ovanför stödet…

Trelleborg aktiens långsiktigt stigande trend har övergått till ett snävt handelsintervall i form av en symmetrisk triangelformation. Stödet runt 132.50 kr utgör en köpnivå inför ett förmodat utbrott på ovansidan.

Trelleborg aktiens långsiktigt stigande trend har övergått till en större symmetrisk triangelformation, där stöd finns vid den stigande trendlinjen runt 132.50kr och motstånd vid trendlinjen som sammanbinder topparna vid 169 kr. Vanligtvis sker ett utbrott i enlighet med den underliggande trendens riktning vilket i detta fall indikerar ett sannoliktutbrott på ovansidan.

Vi ser en möjlighet att vara med på ett förmodat utbrott uppåt och ser ytterligare svaghet ned till stödet runt 132.50 kr som en attraktiv köpnivå. En stoploss placeras förslagsvis i detta fall till en stängning under 129 kr. Målkurs sätts till 169 kr med reservation för möjligheten till betydligt högre kurs vid ett positivt utbrott.

Entré köp 132.50kr
Målkurs 169kr
Nödutgång 129kr

Skulle aktien visa svaghet genom att stänga under stödet vid 132.50 kr följt av vidare nedgång genomlågpunkten vid 123.50 kr har ett utbrott skett på nedsidan där stöd finns vid 110 följt av 81 kr.

Aktien handlas under det långsiktigt sidåtgående MA 40 veckor.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TREL B.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto