Home > Analys: Trelleborg testar MA 200…

Analys: Trelleborg testar MA 200…

Den svaga utvecklingen på börsen som helhet har ökat oddsen att det kommande utbrottet från kilformationen i Trelleborg blir på nedsidan. Stänger aktien under 147 kr utlöses en säljsignal.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Trelleborg aktien har i likhet med ett flertal storbolag på Stockholmsbörsen visat en kursacceleration i början av året som tagit aktien på en sträckt nivå i jämförelse med det långsiktiga jämviktsvärdet, MA 200. I mitten av april var aktien hela 23 % ovanför MA 200 vilket lett till en trendjustering i form av en svagt fallande kurs inom en kilformation. Då huvudtrenden är stigande förväntas i normalfallet ett utbrott på ovansidan men den utlösta säljsignalen i omx30 index indikerar en svagare börs framöver, varvid risken för ett negativt utbrott är förhöjd.

Aktien var under gårdagen nere och testade MA 200 runt 147 kr vilket är en viktig referenspunkt som måste hålla för att den tekniska bilden skall förbli positiv. Motstånd finns i form av en fallande trendlinje runt 160 kr vilket om forceras öppnar upp ett test av motståndet vid 170 följt av 180 kr.

Skulle aktien de kommande dagarna återigen ta sig ned mot 147 kr och stänga därunder utlöses en säljsignal, där vidare nedgång mot stödet vid 136 följt av 127 kr som sannolik utveckling.

Vi rekommenderar att man kliver av långsiktiga innehav vid en stängning under 147 kr och är tillsvidare återhållsamma med köp.

200 dagars glidande medelvärde är stigande. . Det kortare 40 dagars medelvärde är fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol TREL B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto