Home > Analys: Trend acceleration i Hennes & Mauritz.

Analys: Trend acceleration i Hennes & Mauritz.

I likhet med ett flertal bolag på Stockholmsbörsen har även H&M trendstyrka börjat accelerera på ovansidan, detta är ett vanligt förekommande fenomen i slutet av en långsiktig börsuppgång. Så länge som aktien handlas ovanför stödet runt 343 kr är trenden tveklöst uppåtriktad.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Börsen är urstark för tillfället och har sedan slutet av januari lämnat fasen från september 2011, där marknaden tidigare varvat uppgångsperioder med rekyler för att på så sätt rebalansera sentimentet och möjliggöra nya sunda uppgångsfaser. Detta beteendemönster har förbytts till att uppgångsfaser lett till nya uppgångsfaser utan någon som helst avstämning till några referenspunkter. Marknaden har gått in i eufori fasen av en längre uppgångsperiod, som alltid slutar illa, när sättningen kommer och hur långt marknaden kan stiga innan vi får den oundvikliga verklighetsförankringen går i dagsläget inte med någon större precision att säga.

Den tekniska bilden för majoriteten av börsbolagen, är starkt stigande trender, ofta med åtföljande volymuppgång vilket är ett styrketecken.

H&M B aktien har nyligen brutit sig loss från en prisbox runt 343 kr inom den stigande trenden och har lyckats forcera kanaltaket som tidigare agerat som begränsningslinje vid kursrusningar. Så länge som aktien håller sig ovanför utbrottsnivån finns det goda förutsättningar för vidare uppgång mot 368 kr vilket utgör kanaltaket i den nya trendkanalen.

Eventuell rekyl ned mot 343 kr utgör en fördelaktig ingångsnivå för ett köp. Målkurs sätts konservativt till 366 kr. Stoploss placeras förslagsvis under 338 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Stöd finns runt 300 kr.  Motstånd inga naturliga motstånd bortsett från fredgens toppnotering runt 315 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol HM B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto