Home > Analys: Trendacceleration i Swedish Orphan Biovitrum

Analys: Trendacceleration i Swedish Orphan Biovitrum

Swedish Orphan Biovitrum har haft en fenomenal utveckling på börsen då aktien nästan sju dubblats från lågpukten runt 12 kr. Aktien visar stor volatilitet inom den tydligt stigande trenden. I likhet med Kinnevik aktien handlas aktien oroväckande långt ifrån det långsiktiga jämviktsvärdet, men än så länge visar sekvensen av högre lågpunkter att trenden alltjämt är stigande.

Aktien är en av de starkaste aktierna på Stockholmsbörsen och ligger i en stark trend efter en rad köpsignaler de senaste åren. Trots den höga volatiliteten aktien uppvisar, handlas aktien mycket tekniskt det vill säga den respekterar stöd och motståndsnivåer väl.

Då aktien handlas betydligt från jämviktsvärdet i form av de 200 dagars glidande medelvärde gäller det att vara uppmärksam då eventuella bakslag i kursutvecklingen kan gå mycket fort. En god strategi är att höja stop loss för långsiktiga innehav till strax under lågpunkterna i den stigande trenden. När aktien för eller senare visar att beteendemönster har ändrats i form av en lägre lågpunkt är man automatisk ute ur marknaden och kan fokusera på köp i tidigt etablerade trender såsom gruvaktier.

Aktien handlas extremt mycket över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns runt 70 kr. Det finns inga naturliga motstånd på ovansidan då aktien handlas på all time highs.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SOBI

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
neg 10,1 (14,50) 4,3 (6,58)  0 (0,56) 0 neg 18
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto