Home > Analys: Trend-accelerering i Lifco.

Analys: Trend-accelerering i Lifco.

Lifco har avvisat kanaltaket ovanifrån vilket bekräftar en trend-accelerering. Närmaste stöd finns vid 215 följt av 205 kr.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Lifcokoncernen bedriver verksamhet inom sex affärs-områden och har internationellt marknadsledande positioner. Affärsområdena är Dentalprodukter, Maskiner och verktyg,
Sågverksutrustning, Kontraktstillverkning, Inredningar till servicefordon samt Miljöteknik.

Aktien introducerades på Stockholmsbörsen den 21 november 2014 och var en omedelbar succé med en initial kursuppgång på 32 %. Aktien har därefter handlats i en stadigt stigande trendkanal där kursuppgångar varvats med rekylfaser för att rebalansera sentimentet.

I slutet av oktober utlöstes en köpsignal från en symmetrisk triangelformation vilket gjort att aktien tagit sig förbi motståndet runt kanaltaket med god marginal. Detta är ett tydligt styrketecken och indikerar en övergång till en starkare trend, där varningstecken först visas om/när trenden visar mer av en vertikal rörelse.

Än så länge finns det inga indikationer att aktien nått detta stadium och vi ser närmaste stöd runt 215 kr som en attraktiv ingångsnivå mot 244 kr i första hand. Nödutgången i form av en stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 202 kr vilket då signalerar ett avtagande köp momentum.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol LIFCO B.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto