Home > Analys: Trenden i Volkswagen fortsatt positiv, dipp skapar köpläge

Analys: Trenden i Volkswagen fortsatt positiv, dipp skapar köpläge

Björncykeln i Volkswagen kulminerade i samband med en hel del negativa nyheter kring bolaget under 2015. Botten kom in i februari 2016 och sedan dess pekar trenden uppåt! I dagens analys försöker vi utnyttja den senaste dippen för att söka läge att gå lång aktien. 

Få Minianalys Aktier Global automatiskt till din e-post varje vecka! 

Tidscykler

Volkswagens graf är väldigt spännande ur ett cykelperspektiv då vi kan konstatera en perfekt träff i och med botten i februari 2016. En träff som kan ha avslutat hela nedgången från toppen i april 2015 alternativt påbörjat en längre korrigering av densamma.

Det finns än så länge ingenting som tyder på att den cykel som startade i och med ovan nämnd lågpunkt är tillända. Trenden är alltså fortsatt positiv.

Volkswagen (dagsdiagram)
Volkswagen (dagsdiagram)

Pivots

Vi har en tydlig stödnivå vid €139, så länge som den håller bör nuvarande cykel ha goda möjligheter att ta sig till nästa större motstånd vid €163.

Stöd som kan ge reaktioner alternativt vändning innan €139 nivån har vi på €145 som förefaller ha svarat upp igår. Motstånd för reaktioner om aktien fortsätter upp har vi vid €151 samt €157.

Vi kan i grafen även se att vi har ett klassikt prisstöd runt nuvarande prisnivå.

Vågmönster

Nedgången i Volkswagen kan har varit en start på en större negativ cykel, samtidigt kvarstår möjligheten att en sådan faktiskt avslutades i och med botten i februari 2016. I nuvarande cykel, som i sämsta fall endast är en reaktion på nedgången saknas ytterligare uppsida.

Vi kan se att cykeln från botten från juli 2016 borde ha mer att ge då det saknas uppsida utifrån att vi söker en femvågs sekvens. Så även här indikeras en positiv trend så länge som vårt stöd vid €139 håller för test.

Tekniska indikatorer

50 dagars glidande medelvärde pekar uppåt och befinner sig över 200 dagars medelvärdet, vilket indikerar att trenden pekar uppåt på medel lång och lång sikt. Samtidigt har 200 dagars börjat plana ut något, vilket har att göra med den något svaga trenden under hösten förra året.

Slow stochastic indikatorn är nere på nivåer från var vi mycket väl kan se en vändning samtidigt som Relative strength indikatorn befinner sig i mer av ett ingenmansland. För optimal entry skulle vi gärna se RSIn komma ner ytterligare, vilket gärna får sammanfall med ett återtest av stödnivån på €139

  Volkswagen – en överblick
Entré köp €139 Ticker VOW
Målkurs €163 Marknad Xetra
Nödutgång €136 P/E (est 2017)  6.50
Senaste €146.05 Direkt avk. (est 2017)  2.1 %

Summering

Det ser fortsatt positivt bra ut på medel lång till längre sikt för Volkswagen. Vi söker entry i nuvarande dipp och man kan tänka sig att man skalar in från dagens nivåer alternativt avvaktar en optimal lågpunkt ur ett Risk/Reward-perspektiv vid €139. Nödutgången kan vara en hård-stopp vid €136 alternativt daglig stängning under €139. Målnivån är över den större cykeln €163, en nivå som borde kunna utgöra ett relativt tufft motstånd.

Volkswagen rapporterar 2016 års resultat den 14 mars.

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto