Home > Analys: Trendjustering i Skanska B.

Analys: Trendjustering i Skanska B.

Skanska B har efter en kursaccelerering i början av året rekylerat ned till det långsiktiga jämviktsvärdet som tidigare utgjort ett stöd. En bullish engulfing candlestick indikerar ett begynnande köpintresse…

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Skanska B handlas i en långsiktigt stigande trend definierat som ett stigande 200 dagars glidande medelvärde. Aktien har under uppgången testat medelvärdet ett flertal gånger, och under kort tid marginellt forcerat detta i jakt på köpare. Aktien var marginellt under detta i början av juni men likt tidigare fann man en köprespons kvickt vilket resulterade i bildandet av en bullish engulfing candlestick. Detta ger indikationer om ett begynnande köpintresse och en möjlig bottenkänning.

Så länge som aktien håller sig ovanför MA 200 är förutsättningarna goda för en återgång till den långsiktigt stigande trenden. Ett brott av 183.50 kr på ovansidan bekräftar att den kortsiktigt fallande trenden från toppnoteringen på 210 kr i februari har brutits.

Skulle aktien mot förmodan etablera sig under MA 200 d.v.s. under 171 kr är detta ett svaghetstecken och förväntan är i detta fall en avstämning av stödet runt 164 kr. Passeras även detta finns nästa stödnivå runt 156 kr.

Då risken är acceptabel i förhållande till potentialen för en trendvändning, föreslås ett köp på dagens nivåer. Nödutgången placeras förslagsvis under 168 kr. Målkurs sätts konservativt till 190 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars medelvärde är fallande. Närmaste motstånd finns runt 183.50 följt av 191 kr. Stöd finns vid 171 följt av 164 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SKA B

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto