Home > Analys: Trendlös handel i Scania

Analys: Trendlös handel i Scania

Scania B aktien handlas runt samma nivåer som i början av året. Trots ett flertal utbrottsförsök har aktien inte lyckats attrahera ett genuint köp eller sälj intresse. I dagsläget bör man avvakta med köp då aktien är i en tydligt sidåtgående rörelse i kombination med en relativ svaghet i jämförelse med omxs30 index.

Scania AB är en svensk lastbils- och busstillverkare som ägs till största delen av tyska Volkswagen AG. Verksamheten är i huvudsak förlagd till Södertälje, Stockholms län, där även Scaniagruppens huvudkontor finns. Förutom lastbilar och bussar tillverkar man också industri- och marinmotorer. En växande del av företagets verksamhet utgörs av olika servicetjänster för deras produkter.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Närmaste motstånd finns vid 142 samt 150 kr. Stöd finns vid 130 samt 125 kr.

Scania B utveckling har minst sagt varit rejält frustrerande då aktien inte lyckats behålla en bestående köpkraft. Köpsignalen under maj månad visade inte en volymökning vid utbrottet vilket indikerade en svag köpkraft och återtestet ett par veckor senare föll pladask igenom det potentiella stödet. Detta gav tydliga signaler att aktien inte var redo för en trendande rörelse vilket resulterade i handel mellan stöd och motstånd. Aktien går svagare än jämförelseindex och i dagsläget finns det inga indikationer på att aktien är redo för ett utbrott åt endera hållet.

Vi har en neutral inställning till aktien och ser inte någon vidare potential än kortsiktig handel mellan stödet runt 130/125 och motstånd vid 142/150 kr. Äger man redan aktien kan det vara en god ide att avveckla positioner i närheten av motstånd för en omplacering till starka aktier som vi rekommenderat de senaste veckorna såsom  Boliden, Alliance Oil, Lundin Mining, Ericsson samt NIBE Industrier.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto