Home > Analys: Trendlös handel inför rapport i Lundin Mining

Analys: Trendlös handel inför rapport i Lundin Mining

Lundin Mining bröt ett mindre motstånd vid 29.50 kr i september månad men misslyckades att attrahera ett bestående köpintresse, vilket ledde till en tillbakagång inom den sidledes rörelsen mellan 23.55 och 29.50 kr. Aktien rapporterar för tredje kvartalet den 30 oktober efter Torontobörsens stängning.

Lundin Mining-aktien har ett högt P/E på 29 jämfört med bransch genomsnittet på 9.18. Utdelningen är 0 kr per aktie. Vinst per aktie är 1.01kr.

Lundin Mining väntas presentera ett resultat före skatt på 47,2 miljoner dollar för årets tredje kvartal enligt en sammanställning av nio analytikers prognoser som SME Direkt gjort. Det kan jämföras med 41,4 miljoner dollar motsvarande kvartal i fjol. Av de analytiker som deltagit i SME Direkts sammanställning har fyra stycken rekommendationen köp eller öka för aktien, medan två har behåll eller avvakta och två sälj eller minska. En analytiker har inte uppgivit någon rekommendation.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är fallande. Det kortare glidande medelvärdet i form av 40 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Närmaste motstånd finns vid tidigare toppnotering runt 31.40 kr samt 32.50 kr. Stöd finns vid 27.50, 27 följt av 23.50 kr.

Lundin Mining hade god potential vid det positiva utbrottet från konsolideringen då aktien visade en högre lägsta notering under juni månad. Vid utbrottet den 5 september uppvisade aktien inte en markant volymökning vilket indikerade en något svagare köpsignal och ökad risk för en återgång tillbaka in i konsolideringen. Då aktien återigen handlas inom intervallet är trenden tydligt sidåtgående och aktien avvaktar ytterligare information som kan leda till en större rörelse. Delårsrapporten under dagen kommer sannolikt vara avgörande för den närmaste tidens kursutveckling.

Inom intervallet har en svagt stigande trend etablerats och så läge som aktien håller sig ovanför 27.50 kr finns det god förutsättning för ytterligare test på ovansidan.

Aktien handlas på Svenska börsen med symbol LUMI

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)

 

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto