Home > Analys: Trendlös handel skapar möjligheter för den kortsiktige aktören i ABB.

Analys: Trendlös handel skapar möjligheter för den kortsiktige aktören i ABB.

ABB aktien har det senaste året haft en trendlös utveckling inom intervallet 142 till 176 kr. Mindre handelsområden i form av pris boxar skapar möjligheter främst för den kortsiktige spekulanten.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

ABB aktien har haft en relativt svag utveckling på börsen det senaste året då aktien efter en toppnotering på 176.30 kr i januari, uppvisat två lägre toppar med åtföljande kursras. Kursnedgångarna har dock varit relativt sett begränsade där 152 kr nivån under en längre tid fungerade som ett starkt stöd på nedsidan.

Under oktober forcerades detta stöd vilket ledde till kortsiktig priskapitulation där aktien nådde som lägst 142 kr.  Aktien har därefter segat sig upp mot övre delen av det större handelsområdet.

Aktien är helt trendlös i det långsiktiga perspektivet vilket indikeras av en horisontell utveckling av det långsiktiga jämviktsvärdet MA 200, vilket gör den ointressant för en långsiktig placering.

På kort sikt kan ett flertal mindre prisboxar urskiljas viket skapar handelsmöjligheter mellan stöd och motstånd.

Aktien har vänt uppåt efter ett test av stödet runt 155.50 kr och närmar sig ett motstånd vid 169.20 kr vilket skapar en blankningssetup för en rörelse ned mot botten av intervallet.

Vi rekommenderar en blankning runt 169 kr. Nödutgången placeras förslagsvis ovanför 173 kr. Målkurs sätts konservativt till 157 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är sidåtgående. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är svagt fallande.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol ABB.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto