Home > Analys: Trendskifte i MTG B

Analys: Trendskifte i MTG B

Den långsiktigt stigande trenden i aktien bröts i januari månad. Aktien handlas i en fallande trend och upprekyler är tillsvidare säljlägen i aktien. Tar sig aktien förbi 325 kr ljusnar utsikterna.

MTG B aktien har handlats i en stigande trendkanal sedan november 2012. Kanaltaket har agerat som begränsningslinje för vidare uppgång och kanalgolvet har agerat som stöd vid kursfall.  Trendkanaler fungerar väl då det är visuellt lätt att se när en vändning förväntas i aktien. Ett ofta förekommande fenomen är en akties utbrott genom kanaltaket, vilket indikerar extra ordinär styrka och är ett positivt tecken så länge aktien håller sig ovanför kanaltaket. Om aktien därefter inte attraherar en bestående köpkraft och faller tillbaka inom kanalen indikerar detta vanligtvis toppen för uppgångsfasen.

MTG B aktien forcerade kortsiktigt kanaltaket i en den köpeufori som visades i oktober månad, detta signalerade toppen när aktien därefter tog sig tillbaka inom kanalen. Aktien har därefter brutit stödet vid kanalgolvet med kraft vilket ger negativa signaler framöver.

Vi avstår tillsvidare med köp i aktien och ser istället ett fördelaktigt blankningsläge vid ett återtest av kanalgolvet underifrån runt 320 kr. En stoploss placeras förslagsvis över 330 kr. Målkurs 260 kr.

Den långa trenden i form av 200 dagars glidande medelvärde är svagt stigande. Den korta trenden i form av 40 dagars glidande medelvärde är fallande. Stöd finns runt 260 kr. Motstånd runt 320 kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol MTG B.

Nyckeltal
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
16,3 (16,15) 1,4 (1,36) 3,9 (3,25) 3,4 (2,71) 10,0 17.96 75,64
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto