Home > Analys: Trendskifte på gång i Ratos B?

Analys: Trendskifte på gång i Ratos B?

Ratos B har visat tecken på en vändning uppåt genom att notera en ny swing högsta och bildat en potentiell dubbelbotten inom en fallande kilformation.

Aktien har efter en toppnotering på 65kr i april 2015 handlats ned kraftigt inom ett handelsintervall som tagit sig form av en fallande kilformation. Denna formation resulterar ofta i ett utbrott på ovansidan. Trendlinjen som sammanbinder bottnarna i detta intervall respekteras tydligt som stöd och så länge som aktien stänger ovanför denna linje är huvudscenariot en vändning uppåt.

Aktien har framgångsrikt testat den uppvisade köpresponsen (bullish hammer candlestick) från juli genom att passera tidigare swing högsta strax under 41kr. Detta är en positiv utveckling som öppnar upp för möjligheten att aktien är i slutstadiet av en mindre dubbelbottenformation inom en större fallande kilformation. Fortsätter uppgången genom motståndszonen vid 44kr har ett trendskifte bekräftats där uppsidan är betydande. I detta scenario finns avstämningsnivåer i form av motstånd vid 52.50, 57 samt 65kr.

Då risken för vidare bakslag reducerats genom aktiens forcering genom swing högsta rekommenderar ett köp på gårdagens stängningskurs vid 41.60kr. En stoploss placeras förslagsvis vid en stängning under 39.50kr. Målkurs sätts till 52kr.

Ratos
Entré köp 41.60kr Ticker RATO B
Målkurs 52kr Marknad OMXS Large Cap
Nödutgång 39.50kr P/E 85.6
Senaste 41.60kr Direkt avk. 7.8%

Skulle aktien grusa uppgångsplanerna genom att signifikant stänga under 39kr, finns stöd vid 37.50 följt av 34kr.

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol RATO B.

Veckodiagram

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto