Home > Analys: Trendstarka Collector närmar sig köpläge.

Analys: Trendstarka Collector närmar sig köpläge.

Collector aktien har efter en trendaccelerering på ovansidan påbörjat en rekyl som tagit aktien allt närmare det medellånga jämviktsvärdet, MA 40 som utgör ett köpläge då det sammanfaller med intervallbotten.

Få våra aktieanalyser kostnadsfritt till din e-post dagligen innan börsen öppnar!

Collector aktien har sedan introduktionsdagen visat en positiv utveckling på börsen och handlas i en långsiktigt stigande huvudtrend. Initialt handlades aktien inom ett snävt handelsintervall mellan dagslägsta på noteringsdagen och 71 kr. Detta intervall bröts på ovansidan under september vilket utlöst en köpsignal som tagit aktien upp för en toppnotering på 149 kr följt av en swing lägsta på 114 kr.

Under december visade aktien en ny toppnotering på 154.20 kr vilket åtföljts av en rekyl som tagit aktien allt närmare det medellånga jämviktsvärdet, MA 40 som utgör en köpnivå vid ett första test, då det sammanfaller med ett stöd och risken kan placeras snävt.

Vi rekommenderar ett köp runt MA 40 mellan 120- 121.50 kr. Nödutgången placeras förslagsvis vid en stängning under 113 kr. Målkurs sätt till 153 kr.

Huvudscenariot är vidare uppgång efter avstämning av intervallbotten, men skulle aktien mot förmodan visa svaghet genom att stänga under MA 40 krävs det vidare nedgång och en passering av 113.70 kr på nedsidan för att indikera att uppgången är över för denna gång.

Det medellånga 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns runt 121 kr. Motstånd finns vid 140 följt av 151 kr.

 Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol COLL.

(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto